Een ingrediënt van grapefruit en andere citrusvruchten, naringenine, lijkt de vorming van niercysten te blokkeren. Dat stellen onderzoekers in het British Journal of Pharmacology. nieren, niercysten, niercystes, cysten, cystes, citrusvruchten, grapefruit, citroen.

Een onderzoeksteam van de Royal Holloway University, St George’s University of London en Kingston University London ontdekte in amoeben (eencellig organisme) dat naringenine het PKD2-eiwit reguleert. Dit eiwit is verantwoordelijk voor polycysteuze nieren, een aandoening waarbij veel cysten (holtes) in de nieren ontstaan. Hierdoor kun je te maken krijgen met nierfalen en een hoge bloeddruk. De naringenine blokkeert dus de vorming van de cysten.

 

“Deze ontdekking vormt een belangrijke stap in de controle van polycysteuze nieren”, altijd Robin Williams. Voor de erfelijke aandoening bestaan op het moment weinig behandelmogelijkheden. De onderzoekers benadrukken dat vervolgonderzoek nodig is. Niet alleen naar hoe naringenine werkt op moleculair niveau, maar ook naar het effect in mensen.

 

Niercysten

You may also like

No Comment

You can post first response comment.

Leave A Comment

Please enter your name. Please enter an valid email address. Please enter a message.

Call Now Button