Expertise en Specialisate

Daar draait het tenslotte om

Specialisaties

Gespecialiseerd in:

  • gezonde voeding
  • burn-out in relatie tot voeding / bijnier-uitputting
  • coeliakie / glutenovergevoeligheid
  • colitis ulcerosa
  • diabetes mellitus
  • darmklachten, voedingsadviezen bij spijsverteringsklachten
  • doorbloedingsklachten ( vaten – wondgenezing- immuniteit verbeteren, zelfgenezend vermogen ondersteunen)
  • EHBO- natuurlijke EHBO-kit voor thuis- vraag info hierover.
  • hoofdpijn – migraine
  • fibromyalgie
  • Fysische vasculaire therapie ( doorbloeding verbeteren en zelf genezend vermogen van het lichaam stimuleren)
  • gal- en leverziekten
  • gewrichtsklachten – spierklachten
  • hart- en vaatziekten (hoge bloeddruk)
  • kanker (ondersteuning bij kanker)
  • lactose intolerantie
  • longklachten – COPD
  • metabool syndroom, Syndroom X, insulineresistentie
  • maagklachten
  • nierziekten, nefrotisch syndroom
  • neurologische klachten
  • ondergewicht – ondervoeding
  • ontgiften
  • ontstekingen
  • orthomoleculaire voeding en suppletie advies
  • osteoporose – botontkalking
  • overgewicht – afvallen
  • psychische klachten
  • reumatologische klachten
  • slaapproblemen
  • advies bij keuze van vitamines, mineralen en spoorelementen
  • vermoeidheid
  • voeding bij ouderen en geriatrie
  • voedingssupplementen / uw individuele HCK® microvoedingsstoffen
  • voedselallergie/ voedselintolerantie/o.a. tarwevrij, fructose
  • wondgenezing
  • zelfgenezend vermogen van het lichaam ondersteunen o.a. m.b.v. Essentiële oliën, Fysische vasculaire therapie en andere technieken
  • ziekte van Crohn

Voorlichting: geen klacht, wel vragen over voeding?

Een goed voedingsadvies kan ook preventief van grote waarde zijn.

Juiste voeding verhoogt uw energie en kan gezondheidsklachten voorkomen en uw vitaliteit behouden of verbeteren.

Een uitgebreid overzicht van redenen van behandeling bij ziekte kunt u vinden op de site van de Artsenwijzer Diëtetiek.

Een diëtist is dé specialist op het gebied van voeding en gedrag in relatie tot ziekte en gezondheid.

Wilt u een afspraak maken?

Vitaliteit

Waar wordt op gelet bij een behandeling?

Uw behandeling zal erop gericht zijn uw gezondheid en vitaliteit te verhogen. Er wordt onder andere gekeken naar voedings- en leefstijl. In hoeverre is er sprake van voldoende voedingsstoffen zoals macro- en micronutriënten? Aan welke vitamines, mineralen etc. heeft iemand een tekort en wat is het verband met evt. gezondheidsklachten? Welke voeding is de juiste voeding voor U, zijn er aanvullingen van vetzuren nodig of is suppletie nodig door middel van voedingssupplementen? In hoeverre wordt het lichaam belast door gifstoffen, verontreinigd voedsel, verkeerd bereid voedsel etc. Tevens wordt gekeken naar omgevingsfactoren zoals slapen, dag-/nachtritme, werk, stress, sport etc. Het streven is dat iemand zo lang mogelijk, zo vitaal mogelijk door het leven kan gaan en bij bestaande gezondheidsklachten deze te verhelpen en in ieder geval op zijn minst te verlichten, door de oorzaak aan te pakken !

Uitgangspunt is klachten op een natuurlijke wijze te behandelen.

Wat dan ook de vader van een ziekte is, de moeder is altijd verkeerde voeding.
Hippocrates van Kos (ca. 430-370 v. Chr.)

Gezond?

Zou een juiste voeding uw gezondheid kunnen helpen verbeteren?

  • Heeft uw arts U geadviseerd om minder zout te gebruiken of uw bloedsuiker beter in de gaten te houden?
  • Heeft U gewrichtsklachten of spierpijn, kijk of voeding u kan helpen.
  • Wilt U zo fit mogelijk blijven en weten wat voeding voor u kan doen?
  • Lukt het niet om bij te komen of om af te vallen? Denk niet meteen, dan is mijn eten niet meer lekker.
  • Laat U informeren om lekker en gezond te kunnen eten.
  • Weet U welke smaakmakers U kan gebruiken?
  • Kunnen kruiden alleen maar smaak maken of doen ze nog meer?
  • U bent zwanger, gaat sporten of bent ziek, heeft u dan extra vitamines nodig?
  • Wist U dat U langer leeft met een Mediterane voeding?
  • Weet U dat U zelf veel kan doen om hart- en vaatziekten te voorkomen?
  • Hoe doet U dat met een dieet als U gaat uit eten?
  • Zou voeding(supplementen) mijn hartconditie kunnen verbeteren?
  • Mijn darmen geven veel last, kan ik dit verminderen?
Een ziekte ontstaat nooit als een bliksem uit heldere hemel, maar is het gevolg van duizenden kleine overtredingen tegen de menselijke natuur.
Hippocrates van Kos (ca. 430-370 v. Chr.)

Een juiste voeding kan helpen klachten te verminderen en uw gezondheid te verbeteren.

Afspraak maken: 0475-310738

Orthomoleculair betekent ´de moleculen betreffende´. Er wordt gestreefd om met stoffen te werken die het lichaam zonder schade kan gebruiken en verwerken.

Ondanks een gebalanceerd dieet is een druk en stressvol leven, dat gepaard gaat met milieu-toxiciteit, een grote belasting voor het lichaam.

Geen wonder dat gezond blijven een steeds grotere opgave is. Tegenwoordig is er zo een grote hoeveelheid keuze aan voedingsproducten dat we door de bomen het bos niet meer zien en niet meer weten wat nu goed en wat nu schadelijk is voor ons lichaam.

Ik verdiep me in uw voeding en levensstijl en beoordeel hoe het voedingspatroon zou moeten veranderen en of het noodzakelijk is om verdere diagnostische testen te doen bij aanhoudende klachten. Supplementen zoals vitamines, mineralen, anti-oxidanten, enzymen en vetzuren worden in hogere dosis voorgeschreven ter ondersteuning en versterking van het lichaam.

Ons lichaam is opgebouwd uit:

moleculen, deze moleculen vormen samen de cellen,

cellen vormen samen de weefsels

en weefsels vormen organen.

60 triljoen cellen

Voor onderhoud – bescherming – regulering van de fysiologie /stofwisseling in ons lichaam worden er elke dag 150 – 500 biljoen nieuwe cellen aangemaakt.

Al die cellen moeten gevoed en aangestuurd worden.

Nutriënten

Voeding bestaat uit koolhydraten, eiwitten, vetten.

Daarin zitten Nutriënten:

  • 26 Vitamines
  • Enzymen
  • 20 Aminozuren
  • Vetzuren
  • 72 Mineralen & Spoorelementen
  • Plantsterolen
  • EN -> Glyconutriënten

Glyconutriënten

Suiker – glucose – monosacharide

Glucose = suiker is de bekendste suiker.

Suiker (glucose) is voor de caloriebehoefte, is brandstof voor cellen, productie van energie.

In ons bloed moet de glucose nuchter tussen de 4.8 en 6.2 mm/L zijn. Teveel is schadelijk voor de gezondheid.

Er zijn in de natuur heel veel enkelvoudige suikers, waarvan er 8 mogelijk 9 essentieel (onmisbaar) zijn in onze stofwisseling.

2 suikers krijgen we voldoende binnen:

  • Glucose (suiker)
  • Galactose (melksuiker)

De andere “essentiële suikers” zijn:

  • Fucose
  • Mannose
  • Xylose
  • N-Acetylglucosamine
  • N-Acetylneuraminezuur (siaalzuur)
  • N-Acetylgalactosamine
  • Arabinose

Het zijn “essentiële suikers” die een andere functie hebben in onze stofwisseling en spelen geen rol in de bloedsuikerspiegel.

Waar zitten essentiële suikers in?

  • Aloe Vera
  • Arabinogalcatanen: granen, tarwe , prei, wortelen, radijs, kokosnoot, tomaten, rode wijn, curcuma en echinaecea
  • Zemelen uit bruine rijst, zacht gekookte havermout
  • Borstvoeding
  • Bonen, haaienkraakbeen
  • Paddestoelen: reishi, maitake, codyceps, shi-i-take
  • Pectines: appels en citursfruit
  • zeewier, algen en bessen

Glyconutriënten – essentiële suikers

Recent zien we dat er steeds meer studies naar effecten van complexe suikerketens op de gezondheid gedaan worden. Wereldwijd wordt aangenomen dat suikerketens een belangrijke rol spelen in de productie van energie. Steeds meer wordt echter duidelijk dat deze theorie niet meer juist is omdat suikers een veel complexere rol spelen dan vroeger werd gedacht. Het blijkt dat essentiële suikers een belangrijke rol spelen in de communicatie tussen cellen onderling. Ook de processen in de cel worden hierdoor gestuurd. De zeer complexe suikerstructuren vormen als het ware sleutels in deze communicatie. Ook zien we dat suikers gebonden zijn aan eiwitten (glycoproteïnen): ze vormen zo o.a. hormonen.

In de Verenigde Staten is de Nobelprijs voor de Fysiologie of Geneeskunde in 1999 gegeven aan Dr. Günter Blobel . Hij onderzocht een ‘signaalpeptide’ op nieuw gevormde eiwitstructuren in de cel. Deze signaalpeptide bestaat uit een suikerketen gehecht aan een eiwit.

In de jaren ’70 werd deze communicatie al door Prof. Alfred Pischinger uit Wenen beschreven. In het losmazig bindweefsel, het weefsel tussen de cellen, onder de huid en tussen de organen bevinden zich suikereiwitcomplexen, die georganiseerd zijn in een soort kristalnetwerk. De glycobiologie past hier naadloos in. Om als organisme zo gecoördineerd te kunnen functioneren, moet alles samenwerken op hetzelfde moment. Daarin spelen suikerstructuren waarschijnlijk een sleutelrol.

Wat doen glyconutriënten

In 1975 werd wetenschappelijk aangetoond dat deze “suikers” zich verbinden met eiwitten, vetten en andere suikers: glycosilatie. Ze vormen glycoforms / glycomeren, antennes in de vorm van haartjes van eiwitten, waarop zich deze “suikers” gehecht hebben.

Deze glycoforms (een soort antennes) zijn aanwezig op elk celmembraan (celoppervlak). Iedere cel heeft een coating van deze glycomeren,  glycocalix genaamd. Glycocalix: mantel van glyconutriënten

De functie van de Glycocalix is communicatie.

Celcommunicatie – besturing – regulering – bescherming

Elke “essentiële suiker” in de coating op de celwand heeft een vaste plaats. Cellen kunnen zo met elkaar communiceren en lezen elkaars codering. Ze zorgen voor de Cel tot Cel Communicatie,  de basis waar vanuit onze stofwisseling wordt aangestuurd.

Een goede celcommunicatie is de basis voor de besturing, regulering en bescherming van onze hele stofwisseling (biochemie).

Immers, er moet eerst een opdracht gegeven (gecommuniceerd) worden, alvorens er een proces (in de stofwisseling) uitgevoerd kan worden.

Cellen zenden en ontvangen duizenden malen per seconde boodschappen over en weer.

Gezonde cellen hebben specifieke combinaties van suikers, worden door elkaar herkend en met rust gelaten. Op afwijkende combinaties vindt geen herkenning plaats, ze worden “gelabeld” tot uitscheiding en zo vernietigd (b.v. bacteriën of afwijkende cellen).

Ontbreken van ” essentiële suikers” is het ontbreken van stukjes informati- overdracht. De informatie-overdracht is dan niet optimaal hetgeen gevolgen heeft voor de stofwisseling. Daar waar 2 cellen interactie hebben, spelen deze suikers een rol.

Een optimale celcommunicatie geeft een optimale informatie-overdracht.

Daarmee is onze stofwisseling in staat verstoorde processen te herstellen /op te ruimen.

Functie essentiële suikers op de glycocalix:

  • celcommunicatie verbeteren: informati- overdracht
  • aansturing fysiologie
  • regulering immuunsysteem, immuunmodulator
  • remmen van aanhechting van bacteriën, virussen en parasieten aan de cel
  • ontgifting
  • regeneratie
  • stevigheid bindweefsel
  • ondersteuning spijsvertering
  • bloedstolling
  • hersenstofwisseling, geheugen, concentratie, stemming
  • binding aan andere proteïnen, glycoconjugaten b.v. ei – zaadcel (bevruchting)
  • zenuwgeleiding, neurotransmissie
  • wondgenezing, weefselherstel
  • sneller herstel na trauma
  • hormoonwerking
  • sportprestaties: beter uithoudingsvermogen, sneller herstel na inspanning
  • anti-aging
1111-315x268

Natuurlijk gezond uit Zwitserland

 

 

 

Het gezondheidsconcept aangepast aan u persoonlijke situatie

Advifit werkt samen met Salusmed Zwitserland en Salusmed Nederland, met ruim 30 jaar ervaring op het gebied van op de persoon afgestemde gezondheidsbehandeling en coaching.
In Zwitserland ben ik opgeleid tot Medical Wellness Coach®.

Aan de hand van een uitgebreide vragenlijst, zo nodig aangevuld met  laboratoriumonderzoek, een HRV-metingen (24 uurs hartritme meting) waarbij de werking van het autonome zenuwstelsel wordt onderzocht en er zal een individueel preventie- of therapieplan opgesteld worden. Dit plan is volledig afgestemd op uw persoonlijke situatie en omstandigheden.

Het gezondheidsconcept bestaat uit een uitgebalanceerde werkwijze, die volledig is gebaseerd op het verbeteren van de stofwisseling en ter ondersteuning van een gezonde leefstijl. Verschillende onderdelen kunnen afzonderlijk of naast elkaar worden ingezet:


Voedingstofsuppletie, individueel op u afgestemd en voor u samengesteld: HCK® microvoedingsstoffen.

  • Voedingssuppletie verwerkt in een granulaat waardoor de opname verbeterd.
  • Alles op een lepel in de juiste dosis.
  • Zwitserse kwaliteit.

HRV Meting

ColonConcept

Stofwisselingstherapie

Onderzoeken:

bloedonderzoek, ontlastingsonderzoek, DNA onderzoek e.d.

Wilt u meer lezen over gebruikers, referenties:   klik hier.

Lijkt dit iets voor u en wilt u graag meer informatie?
Informeer naar de mogelijkheden bij AdviFit of maak een afspraak:

info@advifit.nl of bel 0475-310738

Call Now Button