Deze soep, gemaakt van 50 teentjes knoflook, 1 rode ui, en wat tijm, is in staat tot het afweren van vele griepvirussen, verkoudheid, en zelfs het Norovirus.

De farmaceutische en gezondheidszorg bedrijven hebben massaal teveel antibiotica voorgeschreven, wat hun doeltreffendheid verminderde en zelfs anitibiotica resistente ziekten heeft gecreëerd. Met dat gezegd zijnde, keren meer en meer mensen sneller terug naar de natuur om remedies voor hun gezondheidsproblemen te vinden. Het winter Norovirus, ook bekend als de de winter braak bug, kreeg veel aandacht in het begin van 2014. De symptomen zijn braken, diarree, koorts, buikkrampen en hoofdpijn.

Het interessante van knoflook is, dat nieuwe en gemuteerde virussen/infecties, die niet kunnen worden behandeld met traditionele antibiotica, nog steeds worden aangetast door de knoflook. De reden achter de verbazingwekkende antibiotische eigenschappen van knoflook is een chemische stof genaamd allicine, gevonden binnen de kruidnagel. Een studie uitgevoerd door de Washington University is gebleken dat knoflook 100 maal effectiever is dan de 2 populairste antibiotica middelen op de markt.

ingrediënten
50 teentjes biologische knoflook (5 knoflookbollen) schoongemaakt en gepeld
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels boter
2 grote rode uien, in blokjes gesneden
1 eetlepel vers gesneden tijm
6 kopjes (250 ml) kippenbouillon
verse of gedroogde kruiden voor de smaak (peterselie, laurier, wat u maar wilt!)
3 kopjes oudbakken brood, in blokjes of geplet
1 kop zure room

bereiding
Verwarm de oven voor op180 ° C. Terwijl de oven opwarmt, hak de hoofden van de bollen knoflook, spreid de kruidnagels op wat folie, besprenkel met olijfolie en wikkel ze in de folie. Plaats de in folie verpakte knoflook in een pan en leg ze in de oven om te koken voor ongeveer 90 minuten. Geef ze wat tijd om af te koelen zodra ze klaar zijn. Meng vervolgens 2 eetlepels olijfolie en 2 eetlepels boter in een soeppan, op middelhoog vuur. Plaats de in blokjes gesneden rode ui in het mengsel, laat 10 minuten koken, onder regelmatig roeren.

Nu de knoflook is afgekoeld, vermalen, en meng deze samen met de gestoofde rode ui. Meng goed, voeg de verse tijm en andere kruiden toe. Verlaag de temperatuur en meng het met de broodkruimels/blokjes. Koken voor ongeveer 5 minuten of tot het brood zacht is. Verwijder de verse kruiden uit het mengsel en plaats in een blender of keukenmachine tot het een semi-romig mengsel is. Doe de soep terug in de pan, voeg de zure room toe, en voel je vrij om zout of peper toe te voegen op basis van je smaak voorkeuren! Genieten!

Bron

You may also like

No Comment

You can post first response comment.

Leave A Comment

Please enter your name. Please enter an valid email address. Please enter a message.

Call Now Button